Kies vacuumglas van BENGglas voor de állerbeste isolatie

Vacuümglas biedt de beste isolatie in combinatie met het dunste dubbelglas. Geschikt voor zowel nieuwe als bestaande kozijnen. En perfect voor allerlei toepassingen: van nieuwbouw en monumentale panden tot renovaties en de industrie. Hieronder lees je alles over de voordelen.

Waarom vacuümglas?

Bij Multiglas leveren en plaatsen we het hoogwaardige vacuümglas van BENGglas. ‘BENG’ staat voor ‘Bijna Energie Neutraal Gebouw’. En dat is precies wat je met dit dubbelglas bereikt:

  • Vacuümglas biedt van alle glassoorten de beste isolatie
  • De isolatiewaarde blijft ten minste 25 jaar optimaal
  • Keuze uit verschillende glassoorten en vormen
  • Standaard met gehard glas: letselveilig en zonder kans op thermische breuk
  • 100% recyclebaar

Vacuümglas van BENGglas

Detailfoto van BENGglas vacuümglas, je ziet het raam schuin van de zijkant.
BENGglas vacuümglas (met absorptiestrip onderaan, niet zichtbaar in kozijn).
Zijaanzicht BENGglas vacuümglas, slechts 10,3 mm dik.
BENGglas vacuümglas (slechts 10,3 mm dik).
  • Minimale afmeting 200 x 230 mm
  • Maximale afmeting 2.000 x 3.000 mm (wordt 2.440 x 4.200 medio 2024)
  • Met geluidswerend gehard glas (36 dB) of gelaagd glas (39 dB)
  • Levensduur van 25 tot 50 jaar
  • 15 jaar garantie

Gehard glas heeft een speciale hittebehandeling ondergaan waardoor het glas veel harder is. Als het al breekt, dan breekt het in kleine stukjes die niet scherp zijn. Gelaagd glas bestaat uit twee glasplaten met een folie ertussen. Als er een barst in de ruit komt, houdt de folie het glas bij elkaar.

Vacuümglas bestellen: vraag vrijblijvend offerte aan

Er zijn vier soorten BENGglas vacuümglas:

  • BENGglas Extra Clear: het meest heldere vacuümglas op de markt (U-waarde van 0,5)
  • BENGglas MAX 0,4: de allerbeste isolatiewaarde (U-waarde van 0,4)
  • BENGglas MAX 0,5: kleurneutraal en helder (U-waarde van 0,5)
  • BENGglas Solar Control: beste zonwering én isolatiewaarde (U-waarde van 0,4)

Wij adviseren je graag over de beste keuze voor jouw specifieke situatie en wensen. Neem contact op voor gratis advies en een vrijblijvende offerte op maat. Je bent uiteraard ook welkom in onze showroom.

De veelzijdigheid van vacuümglas

Triple glas is bijna twee keer zo dik als gewoon dubbelglas. Daarom heeft triple glas kozijnen met een extra brede sponning nodig. In veel gevallen betekent dat: nieuwe kozijnen. Als je geen nieuwe kozijnen wilt, kun je natuurlijk voor HR++ glas kiezen. Maar die passen ook niet altijd in smalle kozijnen. Dat is een van de grote voordelen van vacuümglas: het is nog niet half zo dun als gewoon dubbelglas en past in vrijwel ieder bestaand houten kozijn.

Vooraanzicht BENGglas vacuümglas met gekleurde afddichtingsrand en absorptiestrip. Deze zijn niet zichtbaar in het kozijn.
Vooraanzicht (de gekleurde afddichtingsrand en absorptiestrip zijn niet zichtbaar in het kozijn).

Renovaties en monumentale panden

Bij een monumentale woning of beschermd stadsgezicht is triple glas of HR++ glas sowieso geen optie. Daarvoor is er monumentenglas: extra dun dubbelglas met authentiek getrokken glas. Dat heeft een golving in het glas. Maar steeds vaker is vacuümglas eveneens toegestaan. De isolatie is superieur en door de geringe dikte kan vacuümglas in bijna alle monumentale panden geplaatst worden. Met behoud van de bestaande kozijnen en die mooie authentieke uitstraling. Dat maakt vacuümglas ook uitstekend geschikt voor renovaties van niet-monumentale klassieke woningen.

Nieuwbouw

Nieuwbouwwoningen moeten voldoen aan strenge duurzaamheidseisen. Het vacuümglas van BENGglas is hier speciaal voor ontworpen en kan een extreem goede isolatiewaarde bereiken (U-waarde van 0,4). Ook qua geluidsisolatie (36 tot 39 dB) voldoet het ruimschoots aan alle moderne normen en eisen.

Vacuümglas U-waarde

We geven de isolatiewaarde van glas aan met de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Vacuümglas bereikt de allerlaagste U-waarde, en dat met zeer dun dubbelglas. Hoe dat kan? Doordat de spouw (de ruimte tussen de glasplaten) vacuüm is getrokken, wat warmtegeleiding vrijwel onmogelijk maakt. Hieronder zie je de verschillen in isolatiewaarde tussen vacuümglas en HR-glas.

  • HR++ dubbelglas: gemiddeldeU-waarde van 1,1
  • HR+++ triple glas: gemiddelde U-waarde van 0,8
  • Standaard vacuümglas: gemiddelde U-waarde van 0,7
  • BENGglas vacuümglas: U-waarde tot 0,4

Met vacuümglas houd je al gauw twee keer zoveel warmte vast als met HR-glas. Daarbij bereikt het vacuümglas van BENGglas een betere isolatiewaarde dan de meeste andere vacuümglassoorten op de markt.

Vacuümglas vs triple glas

Wie aan modern isolatieglas denkt, denkt aan triple glas: drie forse glasplaten met twee spouwen én een speciale coating. Veilig en geweldig isolerend. Triple glas is voor veel situaties een slimme keuze, maar vacuümglas heeft een superieure isolatie, langere levensduur en past in ieder houten kozijn. In deze tabel zie je de belangrijkste verschillen:

 HR++ dubbelglasHR+++ triple glasBENGglas vacuümglas
U-waarde1,10,8tot 0,4
Dikte21 mm38 mm8,3 mm
Gewicht22,5 kg/m235 kg/m220 kg/m2
Levensduur20-25 jaar30 jaar25-50 jaar
Degradatie U-waardedegradatiedegradatiegeen degradatie
Monumentale pandenongeschiktongeschiktgeschikt
Geluidsreductie31 dB33 dB36-39 dB
InvesteringVoordeligste keus Grootste investering
Vacuümglas vs triple glas en HR++.

Vacuümglas: desgewenst ook als triple glas

Misschien denk je nu: kon ik de voordelen van triple glas en vacuümglas maar combineren. Dan hebben we goed nieuws voor je. Het is namelijk mogelijk om te kiezen voor vacuümglas met drie glasplaten. In dat geval combineren we het vacuümglas van BENGglas met één gewone glasplaat. Het resultaat? Triple glas, dik genoeg om in aluminium of kunststof kozijnen te plaatsen. Hou er wel rekening mee dat dit een stuk kostbaarder is dan regulier triple glas. We denken graag met je mee over de beste oplossing voor jouw situatie.

Combineer vacuümglas met raambekleding van InBlindz®

Ben je al bekend met de raambekleding van InBlindz®? Jaloezieën en plissés die niet op, maar tussen de glasplaten worden geplaatst. Dat staat mooi strak en is bovendien enorm hygiënisch: de spouw is namelijk stofvrij. Het is mogelijk om InBlindz te combineren met de superieure isolatie van vacuümglas. In dat geval combineren we BENGglas vacuümglas en een derde glasplaat, met daartussen InBlindz-raambekleding.

Vacuümglas subsidie

De investering in vacuümglas verdient zich terug in de vorm van een lagere energierekening. Bovendien kom je in aanmerking voor subsidie: de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor eigenaren (ISDE).

  • Met de ISDE ontvang je subsidie voor isolatiemaatregelen, zoals isolatieglas en isolerende kozijnen.
  • Het subsidiebedrag voor vacuümglas in bestaande kozijnen is € 26 per m2 (hetzelfde als HR).
  • Voor vacuümglas in kunststof kozijnen ontvang je dezelfde subsidie als bij HR+++ glas: € 65,50 per m2.

Lees meer over de ISDE-subsidie voor dubbelglas.

Vacuümglas prijs: hoeveel?

Aan vacuümglas hangt een wat hoger prijskaartje dan aan ander isolatieglas. Daartegenover staat superieure isolatie, dus lagere stookkosten. En je hoeft geen nieuwe kozijnen aan te schaffen. Waaraan je precies moet denken? Dat hangt af van het type en het raamoppervlak.

Bel 0252-22 19 10 of vul het formulier hieronder in en onze adviseurs nemen contact met je op:




Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.

Multiglas is al meer dan 25 jaar vakkundig installateur van alle soorten glas. We staan voor je klaar als het gaat om:
  • Dubbelglas, HR++ glas
  • Triple glas, vacuümglas
  • Figuur- en monumentenglas
  • Gelaagd/gehard veiligheidsglas
  • Glazen deuren en puien
  • Douchewanden en -deuren
  • Spiegels en spiegelwanden
  • Glazen keukenachterwand
  • Glas in lood en meer
Vragen? Neem contact op:
Of vraag vrijblijvend een offerte aan:
Offerte aanvragen
Kijk bij ons broertje Ambra Kozijnen voor kunststof en aluminium kozijnen, deuren en schuifpuien, raamdecoratie en horren.
Bekijk website